معرفی سریالهای افغانی؛لیستی فراتر از انتظارشما!

وقتی صحبت از سریالهای تلویزیونی میشود، معمولاً ذهنمان به سمت آثار ترکی، ایرانی یا هندی میرود. اما در دل افغانستان، سریالهایی ساخته شدهاند که با وجود کمتر شناختهشدن، از نظر محتوا، بازیگری و داستانپردازی چیزی کم از نمونههای خارجی ندارند.
در این مطلب ، تصمیم گرفتیم تعدادی از سریالهای افغانی خوشساخت و کمتر دیدهشدهی این کشور را به شما معرفی کنیم. سریالهایی که هرکدام دنیایی از روایتهای عاطفی، اجتماعی و انسانی را در خود جای دادهاند.
ما در کنار معرفی، خلاصهای از داستان سریالهای افغانی را برایتان آوردهایم و در پایان نیز به سوالات متداولی که ممکن است در ذهنتان شکل بگیرد، پاسخ دادهایم. با ما تا انتهای این لیست همراه باشید، شاید سریال محبوب بعدیتان همینجا باشد!
لیست سریالهای افغانی منتخب فلاتو :
سرخ سالی
- سال انتشار: 1399
- تعداد فصل: (48 قسمت)
- بازیگران اصلی: فرزانه نوابی ، قدرتالله بنیامین ، ظاهر سنگر
خلاصه داستان
سریال “سرخ سالی” داستان جوانی به نام نورآغا را در اواخر دهه 1350 در کابل روایت میکند. در حالی که او در آستانه ازدواج است، تحولات سیاسی ناخواسته زندگیاش را دگرگون میکند. پس از فوت والدینش، نورآغا مبارزه برای نجات مردمش را به فرار ترجیح میدهد و با نقشآفرینی در بسیج مردمی، به قیام چنداول در دوم سرطان سال 1358 میانجامد.
گلچهره
- سال انتشار: 1400
- تعداد فصل: (56 قسمت)
- بازیگران اصلی: صابره سادات ، حارث پروانه ، لیلا همدرد
خلاصه داستان
داستان سریال “گل چهره” حول محور زندگی امید و گلچهره، دو جوان در آستانه تشکیل خانواده، میچرخد. آنها در مواجهه با انتظارات و خواستههای نابجای خانواده و نزدیکانشان، دچار سردرگمی و پریشانی میشوند. این سریال، امید و گلچهره را به عنوان نمونهای از جوانانی به تصویر میکشد که قربانی سنتهای بیاساس و باورهای نادرست اطرافیان شده و در نهایت، سرنوشتشان به جدایی ختم میگردد.
ارغوان
- سال انتشار: 1400
- تعداد فصل: (20 قسمت)
- بازیگران اصلی: ناز خوشبو رسا ، بهادر تلاش ، صابره سادات
خلاصه داستان
داستان سریال حول محور زندگی صبور، شخصیت اصلی 32 ساله و مهندس شاغل در یک شرکت ساختمانی در کابل، میچرخد. ماموریت اصلی او، مدیریت صحیح خانواده، حمایت از تحصیل خواهرانش فرشته و فروزان، و زدودن خرافات از ذهن اعضای خانواده است. صبور در مسیر تحقق این اهداف با چالشهای متعددی روبرو میشود اما با پایداری، در نهایت به موفقیت نسبی دست مییابد.
شش سال از ازدواج صبور میگذرد و او هنوز صاحب فرزندی نشده است. با وجود اینکه پزشکان شانس باروری او را کمتر از پنج درصد تخمین زدهاند، او این راز را از همه، حتی همسرش، پنهان میکند و تمایل دارد کودکی را از یتیمخانه به فرزندی بپذیرد. خانواده صبور که به موضوع فرزندآوری اهمیت زیادی میدهد، تمام راهکارهای ممکن را برای درمان او امتحان میکنند، اما تلاشهایشان بینتیجه میماند.
و آن بالا خدا هست
- سال انتشار: 1402
- تعداد فصل: (50 قسمت)
- بازیگران اصلی: مسیح الله احمدزی ، سید صابر هاشمی ، افراسیاب عرب زاده
خلاصه داستان
حال که تا اینجای راه را آمده اید باید بگوییم که به سراغ یکی از جدید ترین سریالهای افغانی آمده اید! داستان از این قرار است که احمد، جوانی که از ولایت به کابل میآید، به عنوان خدمتکار در خانه یک مالک ثروتمند استخدام میشود و با امانتداریاش اعتماد او را جلب میکند. پسر معتاد مالک، سلیم، از حضور احمد ناراضی است و قصد دزدی از پدرش را دارد که با دخالت احمد ناکام میماند و احمد زخمی میشود.
همزمان، احمد به رضیه، دختر مالک، در درسهایش کمک میکند و او پیشرفت میکند. مالک که به حسابدار شرکت مشکوک است، احمد را به عنوان حسابدار جدید منصوب میکند و احمد اختلاس حسابدار قبلی را کشف میکند. مالک که به احمد اعتماد کرده، به سفر میرود و همسرش از احمد میخواهد تا نظر سلیم را درباره ازدواج با دختر یکی از آشنایان جویا شود.
چهار در یک
- سال انتشار: 1387
- تعداد فصل: (50 قسمت)
- بازیگران اصلی: –
خلاصه داستان
و اما اگر در میان لیست سریالهای افغانی به دنبال طنزی بومی و جذاب هستید میتوانیم این مجموعه طنز را به شما معرفی کنیم! که با رویکردی به زندگی روزمره، فرهنگ عامیانه و داستانهای آشنا، به زبان طنز موضوعات متنوع خانوادگی، سیاسی، اداری و ورزشی را در قالب آیتمهای کوتاه 5 دقیقهای به تصویر میکشد. این مجموعه با تنوع موضوعی، ریتم تند، موسیقی متناسب، بازیگران توانمند و گریمهای جذاب، تلاش دارد تا با طنزی موقعیتمحور و دیالوگهای کوتاه و شیرین بومی، لحظات مفرحی را برای مخاطب فراهم کند و در هر قسمت، پندی برای زندگی بهتر ارائه دهد. ساخت این مجموعه در بهار 1387 به پایان رسیده است.
هزار رنگ
- سال انتشار: 1386
- تعداد فصل: (50 قسمت)
- بازیگران اصلی: –
خلاصه داستان
آخرین مورد از منتخب ترین سریالهای افغانی! مجموعه طنز “هزار رنگ”، به عنوان اولین مجموعه طنز در افغانستان ، به نقد آسیبهای اجتماعی نظیر فساد اداری، فامیلسالاری، نقض حقوق زنان و ناکارآمدی مدیریتی میپردازد. این مجموعه با بهرهگیری از بازیگران برجسته طنز و با تکیه بر تجربه آنها، اثری جذاب، فانتزی و حرفهای را ارائه میدهد. شخصیتپردازی دقیق، استفاده از چهرههای کمیک و گریم مناسب، صحنهآرایی رنگارنگ و متنوع، و فیلمبرداری حرفهای از ویژگیهای این مجموعه است. دیالوگهای روان و نزدیک به زبان روزمره مردم، جذابیت آن را دوچندان کرده و هدف آن نشاندن لبخند بر لبان مخاطبان افغانستانی است که از جنگ خستهاند. پخش این مجموعه با استقبال گستردهای روبرو شد و تحسین بسیاری را برانگیخت.
سوالات متداول
کجا میتونم سریالهای افغانی رو تماشا یا دانلود کنم؟
خیلی از این سریالها از طریق تلویزیون ملی افغانستان، یوتیوب، یا پلتفرمهای محلی منتشر شدند. نسخه زیرنویس فارسی فیلمها در پلتفرم یوتیوب , و یا کانالهای تلگرام در دسترس هست.
آیا ادامه یا فصل دومشون هم ساخته میشه؟
ساخت فصل دوم بسیاری از این سریالهای افغانی به عوامل مختلفی بستگی داره؛ مثل استقبال مخاطبان، بودجه تولید، وضعیت سیاسی و امنیتی کشور، و برنامههای آیندهی شبکههای تلویزیونی.
برای مثال، سریال «سرخ سالی» به دلیل بازخورد مثبت مخاطبان، احتمالاً در آینده ادامه پیدا خواهد کرد. اما برخی دیگر مثل «چهار در یک» یا «هزار رنگ» که بیشتر آیتمی یا طنز موقعیت بودند، معمولاً فصل دوم مشخصی ندارند و در قالب پروژههای مشابه دیگر تولید میشن.
کدامیک از سریالها رو برای تماشای خانوادگی پیشنهاد میدید؟
اگر دنبال سریالی هستید که با خانواده تماشا کنید و همه ازش لذت ببرن، چند گزینه خوب وجود داره:
- و آن بالا خدا هست: این سریال پیامهای اخلاقی قوی، داستانی پاک و آموزنده داره که برای همه اعضای خانواده قابل درکه.
- ارغوان: با محوریت ارزشهای خانوادگی، حمایت از زنان، و مبارزه با خرافات، انتخاب مناسبی برای تماشای خانوادگیه.
- چهار در یک و هزار رنگ: این دو سریال طنز با محتوای اجتماعی و سبک متفاوتشون، هم خندهدار هستن، هم آموزنده، و همهی اعضای خانواده ازشون لذت میبرن.
جمع بندی
و اما درنهایت اگر بهدنبال محتوایی متفاوت، تازه و بومی هستید، مجموعه سریالهای افغانی میتوانند انتخابی جذاب برای آخر هفتههای شما باشند. یکی از آنها را انتخاب کنید، بنشینید و وارد دنیای روایتهای ناب کشور فغانستان شوید!