معرفی فیلم و سریال

معرفی 11 تا از بهترین فیلم های ایرانی، لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران

مقدمه

در دنیای سینمای ایران، فیلم‌ها نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. این هنر به شیوه‌های مختلفی احساسات، داستان‌ها و تمایزات فرهنگی را به تصویر می‌کشد. از میان فیلم‌های بسیاری که تولید شده‌اند، چند اثر ماندگار به عنوان پرفروش‌ترین و برترین‌ها در ذهن بیننده‌ها می‌مانند. فیلم‌هایی همچون “فسیل”، “هتل” و “انفرادی” از جمله آثاری هستند که با داستان‌ها و شخصیت‌های قوی‌شان، به خاطر می‌مانند و در جایگاه ویژه‌ای در سینمای ایران قرار دارند.

لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران

  • فسیل
  • هتل
  • انفرادی
  • شهر هرت
  • دینامیت
  • بخارست
  • سگ بند
  • گشت ارشاد 3
  • مطرب
  • هزاپا
  • ملاقات خصوصی

معرفی بهترین فیلم های ایرانی

فسیل

فیلم “فسیل”، کمدی-درامی ایرانی به کارگردانی کریم امینی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیه‌کنندگی سید ابراهیم عامریان، در سال ۱۳۹۹ ساخته شد و در تاریخ 24 اسفند 1401 به نمایش درآمد. این فیلم با فروش بیش از 282 میلیارد تومان، به عنوان پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران شناخته می‌شود. همچنین با جذب بیش از 6 میلیون و 562 هزار تماشاگر، این فیلم جز پربیننده‌ترین اثرهای تاریخ سینمای ایران در سال اول اکران است.

داستان فیلم درباره اسماعیل، سعید و صفا، اعضای گروه موسیقی بلک داگز است که برای دستیابی به موفقیت و شهرت تلاش می‌کنند. اسماعیل (که با نام هنری اسی شناخته می‌شود) به دنبال اجرایی برای شاه است، اما صفا با سرودن ترانه‌های اعتراضی به دنبال جلب توجه مردم است ولی این کار باعث می‌شود تا به زندان بیفتند.

اسی قرار بود برای شاه بخواند، اما به طور تصادفی به کما می‌رود و پس از 10 سال به هوش می‌آید. او متوجه می‌شود که شاه رفته و جمهوری اسلامی تأسیس شده است. همچنین متوجه می‌شود که نامزدش، فرنگیس، ازدواج کرده و سعید به کمیته‌ای پیوسته و صفا به سازمان مجاهدین خلق ایران پیوسته است و او نیز متهم به جاسوسی شده است.

اسماعیل به دنبال فرنگیس می‌رود و متوجه می‌شود که او طلاق گرفته و از پدرش خواستگاری کرده و با او ازدواج کرده است. در شب عروسی اسی، برخورد بین صفا و سعید به درگیری منجر می‌شود و این درگیری باعث می‌شود اسی دوباره به کما فرو رود و در سال 1384، زمانی که تلویزیون بیمارستان سخنرانی محمود احمدی‌نژاد را پخش می‌کند، او چشمانش را باز می‌کند.

هتل

فیلم کمدی ایرانی “هتل”، به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه‌کنندگی محمد شایسته، در سال 1402 در سینماهای ایران به نمایش درآمد.

در داستان این فیلم، رامین در روز عروسی با همسر جدیدش، به دنبال پول همسر قبلی خود می‌گردد و زندگی زناشویی جدیدش را به چالش می‌کشاند. از سوی دیگر، مسعود، که همسری عاشقانه دارد و وضعیت مالی خوبی، به دنبال رویاهای بدنبال کردن زن دیگری است و خود را در دردسرهایی می‌یابد.

انفرادی

فیلم “انفرادی”، یک فیلم ایرانی در ژانر کمدی-اکشن به کارگردانی مسعود اطیابی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیه‌کنندگی سید ابراهیم عامریان است که در تابستان 1398 تهیه و تولید شد و سپس در تاریخ 7 اردیبهشت 1401 در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمد.

در خلاصه داستان این فیلم، یک شرکت مالی و اعتباری که رئیسش اسدالله کرامت (با بازی برزو ارجمند) نام دارد، به گفته مسئولانش ورشکسته شده است. افرادی که پول‌های خود را در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در اعتراض به این وضعیت در جلوی مقر شرکت اعتراض می‌کنند. این اتفاقات باعث می‌شود که سه تن از این طلبکاران به نام‌های امیر (با بازی مهدی هاشمی)، بهرام (با بازی احمد مهران فر) و جواد (با بازی رضا عطاران) بی‌خانمان شوند و سرانجام با هم هم‌مسیر شوند که آنها را وارد اتفاقاتی می‌کند.

شهر هرت

فیلم “شهر هرت”، یک فیلم کمدی اجتماعی ایرانی به کارگردانی کریم امینی، نویسندگی مهدی محمدنژادیان و پدرام کریمی، و تهیه‌کنندگی محمدحسین فرحبخش، محصول سال 1401 است.

در خلاصه داستان این فیلم، داستان خواهر و برادری به نام‌های “پرویز” و “پرستو” روایت می‌شود که با سرکیسه کردن خانواده‌های پولدار، درآمد خود را جمع می‌کنند. پرویز با کرایه کردن یک ماشین نعش‌کش به خانه‌های مرده‌های پولدار می‌رود و آدرس آن‌ها را به خواهرش پرستو می‌دهد تا شرایط برای کلاهبرداری فراهم کند. پرستو با جعل صیغه‌نامه و معرفی خود به عنوان همسر دوم، وارد مراسم می‌شود و مبلغی حق‌السکوت دریافت می‌کند.

در این بین، پرستو که 44 ساله است، تلاش می‌کند نامزدش را که در زندان به سر می‌برد، آزاد کند. اما در یکی از کلاهبرداری‌هایشان با پرویز، اسیر یک باند خطرناک و مافیایی به نام “سالار” می‌شوند که قصد دارد با جا زدن خود به عنوان مرده، فرار از ایران کند. پرستو متوجه نقشه‌های سالار می‌شود و تلاش می‌کند از این اطلاعات برای تلاش بیشتری برای خنثی کردن او استفاده کند، اما سرنوشت سختی برای آنها رقم می‌زند…

دینامیت

فیلم “دینامیت”، یک فیلم ایرانی در ژانر کمدی به کارگردانی مسعود اطیابی، نویسندگی حمزه صالحی و شیما محمدبیگی، محصول سال 1397 است. در این فیلم بازیگرانی همچون احمد مهرانفر، پژمان جمشیدی، نازنین بیاتی، محسن کیایی، زیبا کرمعلی، نادر سلیمانی و امید روحانی حضور دارند. داستان این فیلم درباره دو طلبه است که برای سکونت در تهران وارد آپارتمانی در بالاشهر می‌شوند که سبک زندگی و عقایدشان متفاوت از بقیه ساکنان آن منطقه است.

“دینامیت” پس از 3 سال توقیف، در تاریخ 10 تیر 1400 در سینماهای سراسر کشور اکران شد. روی نسخه نهایی این فیلم 27 دقیقه سانسور اعمال شده است. این فیلم نقدهای متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد اما با فروش بیش از 58 میلیارد تومان، به عنوان پرفروش‌ترین فیلم دوران همه‌گیری کووید-19 شناخته شد.

داستان فیلم «دینامیت» درباره دو طلبه جوان به نام‌های هادی و محمد حسین است که برای سکونت در تهران جستجو می‌کنند. آن‌ها پس از مدتی موفق به اجاره آپارتمانی در شمال شهر می‌شوند که همسایگانشان سبک زندگی و عقایدشان با آن دو تفاوت دارد. همسایه‌هایشان شامل پسری به نام اکبر است که در فروش مشروبات الکلی و مواد مخدر دست دارد و دو خواهر خوشگذران به نام‌های ساناز و زیبا که به‌طور مداوم در واحد خود پارتی داشته و مشکلاتی را تجربه می‌کنند. این فیلم از زاویه‌ای طنز درام اجتماعی با المان‌های سیاسی دوران خود را به تصویر می‌کشد و نقش اساسی این سبک را بازیگران اصلی فیلم، هادی و محمد حسین (با بازی پژمان جمشیدی و احمد مهرانفر) دارند.

بخارست

فیلم “بخارست”، یک فیلم با ژانر کمدی خانوادگی به کارگردانی سید مسعود اطیابی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیه‌کنندگی علی طلوعی، محصول سال 1401 ایران است.

در خلاصه داستان این فیلم، دو برادر به نام‌های جلیل و جلال دارای حرفه‌های مختلف هستند؛ یکی در حوزه تاکسی اینترنتی و دیگری در استخری به نام بخارست کار می‌کند. جلیل، با استفاده از پیج اینستاگرامی خود قصد دارد کسب درآمد کند و به همین دلیل ویدئوهایی با دوربین مخفی از موقعیت‌های خطرناک ضبط می‌کند. یکی از این ویدئوها که در استخر ضبط شده، باعث می‌شود وی به مشکلاتی پیچیده برخورد کند که…

سگ بند

فیلم “سگ‌بند”، یک فیلم ایرانی به کارگردانی مهران احمدی، نویسندگی حمید اکبری خامنه و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی، در سال ۱۴۰۰ به روی پرده رفت و در تاریخ 29 دی 1401 آنلاین اکران شد. امیر جعفری، بهرام افشاری، سیروس گرجستانی، نازنین بیاتی، بهاره کیان‌افشار، میرطاهر مظلومی، ویدا جوان، عزت‌الله مهرآوران، سیامک صفری، علی تقی‌پور و مهران احمدی از جمله بازیگران این فیلم بودند. گرجستانی و مهرآوران قبل از انتشار این فیلم درگذشتند.

“سگ‌بند” دومین فیلم احمدی پس از مصادره‌ی فیلم‌سازی‌های قبلی او است و برای شرکت در سی و هشتمین دورهٔ جشنواره فیلم فجر آماده شده بود. نام این فیلم از یکی از نام‌های روش‌های کشتی پهلوانی گرفته شده است. این فیلم در تاریخ 25 اسفند 1400 در سینماهای ایران اکران شده است.

داستان فیلم دربارهٔ یک خانواده از پایین شهر تهران است. پدر این خانواده (سیروس گرجستانی) که سابقه‌ای به عنوان کشتی گیر و مدال‌آور در دوران گذشته داشته و کارگاه تولید کفش مدیریت می‌کند، درگذشته و موجب ایجاد اتفاقاتی برای این خانواده می‌شود.

گشت ارشاد 3

فیلم «گشت ارشاد 3»، کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید سهیلی، در سال 1400 به نمایش درآمد. این فیلم به عنوان دنباله‌ای بر فیلم‌های «گشت ارشاد» (1390) و «گشت ارشاد 2» (1395) شناخته می‌شود و با حضور پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، بهنام بانی و امیر جعفری به روی پرده می‌رود. علاوه بر آن، میرطاهر مظلومی، نازنین کیوانی، مبینا رحمتی، اسدالله منجزی، امیر محاسبتی، اشکان عقیلی، مهدی دانایی فرد و علیرضا خواجه‌نیا از جمله بازیگران این فیلم هستند.

فرایند فیلم‌برداری گشت ارشاد 3 از اوایل خرداد 1399 در تهران آغاز شده و پس از 2 ماه به اتمام رسید. این فیلم در تاریخ 26 آبان 1400 به‌صورت سینمایی در ایران اکران شد و در طول دوره اکران خود به عنوان سومین فیلم پرفروش در ایران شناخته شد. این فیلم نقدهای مختلفی را از منتقدان به دست آورده است.

در خلاصهٔ داستان این فیلم، حسن و عطا پس از دیپورت از آمریکا با پیکان (بهنام بانی) آشنا می‌شوند که ماشین به او اجاره شده است. آنها متوجه علاقه و ثروت پیکان به خوانندگی می‌شوند و تصمیم می‌گیرند به او کمک کنند. با ادیت صدای او، پیکان به یک خواننده محبوب تبدیل می‌شود. اما وقتی از او خواسته می‌شود کنسرتی را برگزار کند، او اعتماد به نفس اجرا کردن را ندارد. حسن و عطا از برادران بسیجی درخواست کمک می‌کنند تا کنسرت او را به هم بریزند…

مطرب

مطرب، فیلمی ساختهٔ مصطفی کیایی در سال 1398 است. این فیلم با ژانر اجتماعی و موزیکال، با بازیگرانی همچون پرویز پرستویی، محسن کیایی، الناز شاکردوست، مهران احمدی و عایشه‌گل جوشکن روی پرده رفت. داستان فیلم دربارهٔ یک خانوادهٔ ایرانی است که به دنبال یک ماجرای جدید به استانبول، ترکیه می‌روند.

فیلمبرداری این اثر در اسفند ماه 1397 در استانبول به پایان رسید. «مطرب» به عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال 1398 و پرفروش‌ترین فیلم در تاریخ سینمای ایران در آن زمان شناخته شد. این فیلم اصلاحاتی را در نامهٔ خود داشت؛ از لندن به استانبول کشیده شد و در حین نوشتن داستان، تصمیم به تغییر مکان اتفاقات به یک کشور نزدیک فرهنگی به ایران گرفته شد.

داستان این فیلم دربارهٔ یک خوانندهٔ کاباره‌ای به نام ابراهیم خوش‌لحن است. او پس از انقلاب 1357 از صحنهٔ موسیقی دور می‌شود و به عنوان خوانندهٔ مراسم فعالیت می‌کند. تا زمانی که دخترش زیبا ترتیبی می‌دهد تا پدرش در یک برنامه فرهنگی در استانبول، ترکیه، به اجرا برود. پسر ابراهیم که راه پدر خود را دنبال کرده، ورودشان به ترکیه را آغاز می‌کند و مشکلات جدیدی برای آنها پیش می‌آید.

هزاپا

هزارپا، یک فیلم کمدی ایرانی به کارگردانی ابوالحسن داوودی، تهیه‌کنندگی رضا رخشان و نویسندگی امیر برادران، پیمان جزینی و مصطفی زندی در سال ۱۳۹۷ منتشر شد. این فیلم با فروش 38 میلیارد تومانی، پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در آن مدت شد و همچنین با ۴٬۲۱۸٬۷۹۳ مخاطب، پربیننده‌ترین فیلم دهه 90 در سینمای ایران بود.

رضا نیازی (با بازی رضا عطاران) و دوستش منصور (با بازی جواد عزتی) دو کیف‌قاپ حرفه‌ای هستند. رضا نیازی با اطلاع از مادر منصور می‌فهمد که الهام (با بازی سارا بهرامی)، دختری از یک خانواده ثروتمند، نذر کرده که با یک جانباز ازدواج کند. برای همین، رضا که در یک تصادف پا خود را از دست داده، تصمیم می‌گیرد خود را به دختر نزدیک کند تا بتواند با او ازدواج کند. او وارد آسایشگاه جانبازان می‌شود که دختر مدیر آنجاست. رضا با گفتن دروغ‌های مختلف، سعی می‌کند دختر را به خود وابسته کند و…

ملاقات خصوصی

«ملاقات خصوصی» فیلمی درام عاشقانه به کارگردانی امید شمس، تهیه‌کنندگی امیر بنان و نویسندگی امید شمس، علی سرآهنگ و بهمن ارک است که در سال 1400 تولید شده است. پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، رؤیا تیموریان، ریما رامین‌فر، نادر فلاح، سیاوش چراغی‌پور، پیام احمدی نیا، شیرین آقارضاکاشی، ایمان شمس، جواد قامتی، امیرحسین بیات و حسین پارسایی از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

این فیلم ابتدا در بهمن 1400 در بخش سودای سیمرغ چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب کرد. اما به دلیل حواشی در آن دوره، این جایزه حذف شد. «ملاقات خصوصی» با بازخورد مثبتی از سوی منتقدان و مخاطبان همراه بود و در 14 دی 1401 در سینماها اکران شد و به پرفروش‌ترین فیلم غیرکمدی تاریخ سینمای ایران تبدیل شد.

این فیلم جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه از جشن حافظ را برده است.

داستان فیلم دربارهٔ پروانه است، دختری که پدرش به زندان افتاده و برادرش ایمان فراری است. پروانه در عطاری پدرش کار می‌کند و در ارتباط مخفیانه با پدرش ایستاده است که از طریق گوشی یکی از هم‌بندان پدرش صورت می‌گیرد. این ارتباط مخفیانه با فرهاد، یکی از هم‌بندان پدرش، پروانه و فرهاد را به یکدیگر نزدیک می‌کند. در نهایت، فرهاد عاشق پروانه می‌شود و او را به ملاقاتی دعوت می‌کند، و زندگی این دو نفر به هم پیوند می‌خورد.

جمع‌بندی

در کنار هنر و زیبایی سینمای ایران، فیلم‌های پرفروش و برتر همواره توجه بینندگان را به خود جلب می‌کنند. این فیلم‌ها با داستان‌ها و پیام‌هایشان، توانسته‌اند جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان خود به دست آورند. از “مطرب” تا “گشت ارشاد 3″، هر یک از این آثار با ویژگی‌ها و داستان‌هایی منحصر به فرد، به عنوان برترین فیلم‌های سینمای ایران در ذهن بینندگان برجسته هستند. متشکریم که تا انتهای مقاله پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران همراه ما بودید. به نظر شما بهترین فیلم های ایرانی کدامند؟
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا